سیستم آبیاری هوشمند(امکانات+ویدیو)
قبلا در بخش امکانات خانه هوشمند در مورد آبیاری هوشمند خانگی مختصرا صحبت کرده بودیم. ولی در این مقاله قصد داریم به صورت کاملا تخصصی این موضوع رو توضیح بدیم و اطلاعات کاملی تو این زمینه در اختیارتون قرار بدیم. در ابتدا اصلا باید بدونیم سیستم آبرسانی هوشمند باغ چی هستش و در ادامه از مزایا و معایب و اجزاء و انواع و کاربرد های این سامانه صحبت میکنیم.
آبیاری هوشمند چیه؟
سامانه هوشمند آبیاری خانگی ، یک سیستم پیشرفته هستش که روش کارش مبتنی بر اینترنت اشیاء ست. یکی از امکاناتی که شرکت های فعال در زمینه خانه هوشمند برای خانه های هوشمند در نظر گرفتن همین سیستم هستش. از مزایای این سیستم اینه که با برنامه ریزی و با توجه به نیاز زمین و گیاه به طور خودکار آبیاری رو انجام میده. این سامانه برای عمل آبرسانی عوامل مختلفی رو در نظر میگیره. مثل شرایط آب و هوایی، دما و رطوبت و… و با توجه به این موارد آبیاری رو انجام میده. استفاده از سیستم از این سیستم مزایایی داره که در ادامه مطلب به همه اونها اشاره میکنیم
مزایای سیستم آبیاری هوشمند
متاسفانه کشور ما ایران با بحران کم آبی دست و پنجه نرم می کنه. طبق آمار بیشتر از ۷۵ درصد آب شرب کشور صرف کشاورزی می شه. برای جلوگیری از هدررفت این حجم عظیم آب باید تغییراتی در روش های آبیاری صورت بگیره. خب شاید بهتره بدونیم که مزایای خانه هوشمند چیست؟ یکی از مزایای خانه هوشمند صرفه جویی در مصرف انرژی و بالتبع صرفه جویی هزینه های مالی هستش. این سیستم می تونه یکی از بهترین راکار ها جهت جلوگیری از هدررفت آب و صرفه جویی در مصرف اون باشه که علاوه بر این مزایای دیگه ای هم داره. برخی از مزایای این سیستم هوشمند باغ رو در کادر روبرویی میتونید بخونید.
صرفه جویی
این سیستم مجهز به سنسور دما و رطوبت هستن. سنسور ها اطلاعات مربوط به رطوبت و دما رو جمع آوری میکنن و در اختیار این سیستم قرار میدن. این سامانه به صورت خودکار آبیاری رو شروع و قطع میکنه. که موجب صرفه جویی در مصرف آب میشه.
عدم آبیاری بعد باران
یکی از مزایای سیستم آبیاری هوشمند خانگی این هستش که اگه در حین آبیاری بارون بیاد، این سیستم به صورت خودکار آبیاری رو متوقف میکنه. یا اگه زمان بارش نزدیک به زمان آبیاری باشه، برنامه آبیاری خودکار به تعویق میفته.
آبیاری قطره ای
یکی از مزایای این سیستم، آبیاری خودکار به صورتک قطرهای، مهپاش و بارانی هستش که باعث عدم رشد علف های هرز میشه. قطعات این سیستم زیر خاک قرار میگیرن و موقع آبیاری خارج میشن که باعث میشه طول عمر قطعات سیستم خیلی زیاد بشه.
کنترل از راه دور
کنترل از راه دور یکی دیگه از مزایای این سیستمه. شما میتونید با موبایل یا لپتاپتون هم آبیاری رو از راه دور انجام بدید. این سیستم برای افرادی که از باغ یا مزرعه شون دورن و امکان سرکشی مداوم از باغشون رو ندارن بسیار کارآمده.
برنامه ریزی
گیاهان هم با همدیگه متفاوتن و آب و کود و دارویی که لازمشونه باهم متفاوته. این سیستم امکان اینو داره که برای هر گیاه بصورت مجزا برنامه ریزی بشه. این سیستم میتونه مناطق آبیاری رو از همدیگه تفکیک کنه و با توجه به نیاز گیاهان به اون ها آبرسانی کنه.
عیب یابی
در سیستم آبیاری ممکنه بر اثر عوامل مختلفی انسداد یا نشتی رخ بده. ویژگی این سیستم اینه که به صورت خودکار عیب یابی میکنه و شمارو در جریان قرار میده. این کار هم باعث صرفه جویی میشه و هم از کاهش راندمان تولید جلوگیری میکنه.
حالت های سیستم آبیاری هوشمند
آبیاری مزرعه
یکی از کاربرد های این سیستم اینه که قابلیت استفاده در مزارع رو داره. برخی از مدلهای این سیستم به گونه ای طراحی شدن که در فضا ها و محیط هایی مانند مزارع هم به خوبی کار کنن و عوامل جوی و آب و هوایی روی اون تاثیر نذاره و موجب فرسودگی اجرای اون نشه.
آبیاری گلخانه
برخی مدلهای این سیستم جهت استفاده در گلخانه ها طراحی شدن. سیستم آبرسانی هوشمند باغ ها گلخانه ها یک فناوری کاربردی جهت استفاده در گلخانه های صنعتی و خانگی هستش. این سیستم نیاز گیاه به آب را میابد اقدام به آبیاری گیاه میکند این امر باعث سالم ماندن گیاه میشود.
آبیاری باغچه
آبیاری باغچه حیاط خانه با شلنگ آب ممکن است کار جذابی باشد ولی این کار معایب فراوانی دارد. با سیستم هوشمند آبیاری خانگی، در باغچه ها آب به مقدار نیاز گیاه به ان داده میشود. و این آب مستقیما به ریشه میرسد و این باعث میشود گیاه سالم تری داشته باشیم. و همچنین مصرف آب هم به مراتب کمتر بشه.
اجزای سیستم آبیاری هوشمند
سنسورها
کنترلر آبیاری
شیرهای برقی
لوله ها و اتصالات
سنسور ها یکی از اجزای این سیستم هستند که قبلا در موردش مفصل صحبت کردیم. سنسور ها در واقعچشم و گوش خانه هوشمند هستن. اگر در خانه هوشمند شما سنسوری وجود نداشته باشه، خانه هوشمند شما مثل یک انسان نابینا و ناشنواست که هیچکاری ازش برنمیاد. سنسور های مختلفی وجود داره کهتوی خونه شما مورد استفاده قرار میگیره مثل سنسور های تشخیص نور که در سیستم روشنایی هوشمند به کار میره و… برخی از این سنسور ها مربوط به این سامانه هستند. در این بخش سنسور هایی که در سیستم آبیاری هوشمند باغ مورد استفاده قرار میگیرن رو به شما معرفی میکنیم.
مارو در شبکه های اجتماعی دنبال کنین
سنسور های سیستم آبیاری هوشمند
سنسور باران
عملکرد سنسور باران در سامانه آبیاری هوشمند خانگی به این شکله که در زمان بارش دیگه نیازی به آبیاری زمین نیست و این سنسور به صورت اتوماتیک،، آبیاری رو متوقف میکنه. و آب کمتری مصرف میشه.
سنسور رطوبت خاک
سنسور تشخیص رطوبت خاک در سیستم آبرسانی هوشمند باغ ، مقدار رطوبت خاک رو میسنجه و اگر رطوبت خاک کافی باشه، آبیاری رو متوقف میکنه. این سنسور نقش ویژه ای در صرفه جویی آب داره.
سنسور دما
سنسور دما همونطور که از اسمش مشخصه وظیفه اش چک کردن دمای هوا هستش و متناسب با دمای هوا داده هایی رو به کنترلر مرکزی میفرسته تا سامانه آبیاری اتوماتیک وقت آبیاری رو تشخیص بده.
سنسور نور خورشید
سنسور نور خورشید در سیستم آبرسانی هوشمند خانگی به این صورت عمل میکنه که در زمانهایی که نور خورشید زیاد هستش و موجب تبخیر آب میشه دستور قطع آبیاری رو به سیستم ارسال میکنه.
کنترلر سیستم آبیاری هوشمند
این سیستم برای آبیاری برنامه ریزی متناسب با آب و هوا و رطوبت خاک تنظیم میکنه. این کنترلرها به طرز قابل توجهی در مقدار مصرف آب صرفه جویی میکنه و راندمان استفاده از آب در حین آبیاری رو بهینه میکنن. کنترلر های این سیستم برخلاف کنترل کننده های آبیاری سنتی کار میکنند، این کنترلر ها بر روی وضعیت آب و هوا، تبخیر و تعرق و مقدار استفاده گیاه از آب نظارت دارن تا به صورت خودکار آبیاری رو با شرایط واقعی زمین کشاورزی تنظیم کنند برخلاف شیوه سنتی آبیاری که طبق یک سری برنامه متداول و از پیش تعیین شده عملیات آبیاری رو انجام میدن. شما میتونید از طریق کنترلر مرکزی به سیستم، برنامه زمانی بدید و مشخص کنید که طی ۲۴ ساعت چندبار عملیات آبیاری رو انجام بده. همین طور مدت زمان آبیاری اتوماتیک باغچه را هم می توانید از این قسمت تعیین کنید.
روش کار کنترلر سیستم آبیاری هوشمند
کنترلر های مبتنی آب و هوا
کنترلر بر پایه آب و هوا هستن از اطلاعات آب و هوایی محلی استفاده میکنن تا برای آبیاری زمانبندی تعریف کنن. در این شرایط، هم زمین و هم گیاهان به اندازه کافی و مورد نیاز آب دریافت میکنن. این کنترلر، از دو عمل تبخیر و تعرق ترکیب شده است. تبخیر رطوبت سطح خاک و تعرق گیاهان. کنترلر تعرق و تبخیر از چهار پارامتر آب و هوایی (دما، باد، نور خورشید و رطوبت) استفاده می کنه و همین چهار پارامتر، دقیق ترین و بهترین راه برای اندازه گیری آب مورد نیاز گیاه و زمین هستند.
کنترلر های مبتنی بر رطوبت خاک
کنترلر رطوبت خاک، یکی از فناوری های سنجش رطوبت خاک هستش. زمانی که شما این دستگاه رو توی خاک و در زیر ریشه ی چمن ها، و درختان یا درختچه ها کار میذارید، سنسورها میزان دقیق رطوبت خاک رو تشخیص میدن و اطلاعاتی که به دست آوردن رو به کنترلرها می فرستند. سیستم های مبتنی بر رطوبت خاک دو مدل هستن: ۱. سیستم آبیاری هوشمند باغ برحسب نیاز ۲. سیستم آبیاری هوشمند چرخه ای. با این سیستم اگر رطوبت کافی در خاک وجود داشته باشه، برنامه ی آبیاری بعدی را متوقف میشه.
شیر های برقی
شیر های برقی آب ابزار هایی هستند که به واسطه جریان الکتریسیته آب درون لوله را کنترل می کنند. لوله های ورودی و خروجی اگر در مجموع ۲ عدد باشند، عملکرد شیرهای برقی به صورت قطع و وصل انجام میشه. ولی اگر تعداد لوله ها بیشتر از دو عدد باشه عملکرد شیر های برقی به صورت تغییر جریان آب هستش چیزی که در مورد شیر های برقی مهمه اینکه که شدت فشار آب زیاد باشه. شیرهای برقی کاربرد های بسیار زیادی در عرصه های مختلفی مثل صنایع ، کشاورزی و مصارف خانگی دارند و استفاده هایی مانند قطع و وصل کردن جریان آب، ترکیب دو جریان، آبیاری قطره ای، مه پاش و سیستم آبیاری هوشمند خانگی دارد. یکی از مزایای شیر برقی، سادگی کار با آن و در عین حال قابل اعتماد بودن آن است و در اکثر موارد حتی در صورت خرابی نیز امکان تعویض قطعه خراب شده آن وجود داره و به سادگی قابل تعمیر و تعویض هستش.
لوله ها و اتصالات
لولهها برای حمل گاز, آب سرد و گرم و مایعات دیگر از یک مکان به محل دیگر مورد استفاده قرار میگیرند. انواع مختلف لولهها در شرایط مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. این لولهها براساس کاربرد و تناسب انتخاب میشوند و قیمت آنها نیز مدنظر گرفته میشود. در لوله کشی از لوله های مختلف استفاده می شود که هر کدام دارای جنس و کارایی متفاوت هستند. در کل لوله هایی که برای انتقال آب در ساختمان تعبیه می شوند به انواع لوله های گالوانیزه، چدنی، پلی پروپیلن، پی وی سی، پنج لایه، پلی اتیلن و… تقسیم می شوند.
روش کار سیستم آبیاری هوشمند
در آبیاری هوشمند خانگی، سنسورها در قسمت هایی مشخص از خاک باغچه یا مزرعه جایگذاری میشن. این سنسور ها شرایط خاک، آب و هوا، تبخیر تعرق و در نهایت آب مورد نیاز گیاه را محاسبه میکنن و به شکل اتوماتیک زمانبندی آبیاری را برای مزرعه یا باغچه تنظیم میکنن. همونطور که قبلا گفتیم یکی از مزایای این سیستم، عیب یابی اتوماتیک هستش و اگر سنسورها درست کار نکنن و یا خطا و مشکلی در بخش های مختلف سامانه آبیاری هوشمند رخ بده ، قسمت کنترل، پمپاژ را خاموش میکند و پس از رفع عیب سیستم، دوباره آبیاری به صورت خودکار انجام میشه.
قیمت سیستم آبیاری هوشمند خانگی
در این بخش در مورد قیمت سیستم آبیاری هوشمند خانگی صحبت میکنیم و فاکتور ها و عوامل موثر بر هزینه این سیستم رو بررسی کنیم. یکی از عوامل موثر بر تعرفه این سیستم نوع سیستمی هستش که کاربر انتخاب میکنه. هرچقدر امکانات یک سیستم بیشتر باشه توی فروش اون هم تاثیر بیشتری داره. برند سیستمی هم که کاربر انتخاب میکنه باعث اختلاف هزینه در این سیستم میشه. در رابطه با مساحت زمین هم که نیازی به توضیح اضافه نیست. ما تو مقاله قیمت هوشمند سازی ساختمان فاکتور ها بررسی کردیم و هرکدوم از فاکتور هارو توضیح دادیم. در بحث سامانه آبیاری هوشمند هم همینطوره و فاکتور هایی که بر این سیستم تاثیر میذارن رو بررسی میکنیم.
برای دریافت مشاوره با شماره های زیر تماس بگیرید
فاکتور های موثر بر قیمت سیستم آبیاری هوشمند
نوع سیستم درخواستی
یکی از موارد موثر در قیمت این سیستم نوع سیستمی هستش که برای آبیاری انتخاب میکنین. برای آبیاری هوشمند سیستم های مختلفی وجود داره، مثل سیستم آبیاری بارانی، سیستم آبیاری قطره ای و سیستم آبیاری مهپاش.
برند سیستم درخواستی
یکی دیگه از موارد موثر توی قیمت نوع برندی هستش که برای خرید سیستمتون انتخابش میکنید. برند ها و شرکت های معتبر متعددی وجود دارن که ارائه دهنده خدمات و مجری سیستم آبیاری هوشمند خانگی هستن.
امکانات درخواستی
عامل دیگری که در قیمت این سیستم تاثیر میذاره، امکانات مدنظر کاربر هستش. برخی سیستم ها امکانات زیادی رو در اختیار کاربر قرار میدن و برخی دیگه امکانات کمتری رو در اختیار کاربران این سیستم ها قرارمیدن.
مساحت زمین
یکی دیگه از عواملی که بر روی قیمت سامانه آبیاری هوشمند اثرگذاره، مساحت زمینی هستش که قصد دارید سیستم آبیاری هوشمند خانگی رو روی اون اجرا کنید. طبیعتا هرچقدر مساحت زمین بیشتر باشه مقدار هزینه هم بیشتر میشه.