امکانات خانه هوشمند (بررسی جامع + ویدیو)
در این مقاله سعی داریم در مورد لیست امکانات خانه هوشمند صحبت کنیم و بگیم که یک خانه هوشمند چیست ؟ و چه امکانات و ویژگی هایی داره. مشخصا یک خانه هوشمند با یک خانه معمولی تفاوت های اساسی داره و از این جهته که ما بهش میگیم خانه هوشمند که در مقاله مقایسه خانه هوشمند با خانه معمولی به این موضوع پرداختیم . تجهیزات خانه هوشمند به مراتب بیشتر و پیشرفته تر از یک خانه یا ساختمان معمولی هستش. بارزترین ویژگی و صفتی هم که یک خانه هوشمند داره همین هوشمند بودنشه و این مطلب هستش که اونو از یک خانه معمولی متمایز میکنه. در خانه های معمولی همه چیز با دخالت مستقیم انسان کار میکنه ولی در اجزای خانه هوشمند چنین چیزی وجود نداره و از امکانات و تجهیزات منحصر بفردی درونش استفاده میشه. با ما همراه باشید تا شمارو با امکانات ساختمان هوشمند آشنا کنیم.
بخش های مختلف سیستم هوشمند خانه
- ابزار هایی که به وسیله اونها تجهیزات اصلی و امکانات ساختمان هوشمند به هم متصل شده و باهم ارتباط برقرار میکنند.
- تجهیزات اصلی و سیستم هایی که باوجود آنها میتونیم به یک ساختمان لقب هوشمند رو بدیم.
۱-ابزار های ایجاد ارتباط بین تجهیزات
ساختمان های هوشمند بخش های مختلفی دارن که هرکدوم از این بخشها دارای اجزا متععدی هستش که هرکدومشون وظیفه خاصی دارن و در کنار همدیگه فعالیت صحیحشونو انجام میدن. بخشی از اجزای ساختمان هوشمند، ابزار هایی هستن که وظیفه اونها ایجاد ارتباط بین تجهیزات اصلی ساختمان هستش. این ابزار ها مثل تجهیزات اصلی قابلیت برنامه ریزی و تعریف وظیفه رو ندارن و یک سری کار های مشخص و از قبل تعیین شده رو انجام میدن. مثل سنسور ها و رله ها و کلید های هوشمند.
ارتباط با ما...
تکریم مشتری یکی از اصول اولیه تیم ما بوده و همیشه سعی کردیم تا خواسته ها و ایده آل های مشتری ها رو به نحو احسن انجام بدیم و در این راستا هم در زمینه های اقتصادی و فنی به مشتریان مشاوره بدیم. برای دریافت مشاوره و ارتباط با متخصصین تیم جهان اسمارت، از طریق شماره های زیر با ما تماس بگیرید . همچنین برای خرید محصولات مورد نیاز خود می توانید به فروشگاه جهان اسمارت مراجعه کنید. همچنین با مراجعه به مقالات مختلف جهان اسمارت می توانید اطلاعات لازم را در قالب pdf به دست آورید .
لیست ابزار های ایجاد ارتباط بین تجهیزات
در بالاتر گفتیم که میخوایم امکانات ساختمان هوشمند رو بررسی و معرفی کنیم و بگیم که یه خانه هوشمند از چه بخشهایی تشکیل شده و چه چیز هایی وجود دارن تا بین اجزای خانه هوشمند هماهنگی به وجود بیاد. الان رسیدیم به قسمت معرفی ابزار هایی که بین تجهیزات خانه هوشمند ارتباط و هماهنگی ایجاد میکنن. همونطور که قبلا هم گفتیم میخوایم ریز جزئیات این ابزار ها رو معرفی کنیم و انواع مختلفی که هرکدوم دارن رو بررسی کنیم.
هاب مرکزی
هاب یا کنترل کننده مرکزی، همون قلب تپنده سیستم هوشمند ساختمان هستش. وظیفه هاب اینه که دستوراتی مد نظر کاربر هستش رو دریافت کنه و اونها رو به اجزای خانه هوسمند ارسال کنه تا اون دسته از تجهیزاتی که مدنظر کاربر هستن، اون دستورات رو اجرا کنن. یکی دیگه از کارکرد های هاب برقراری ارتباط بین همه اجزای خانه هوشمند هستش. روش کار هاب هم به این شکله که به وسیله پروتکل هایی که کاربر جهت ارسال دستورات و تعریف برنامه ها ایجاد کرده با دیگر اجزای ساختمان هوشمند مرتبط میشه و بین همه اونها هماهنگی بوجود میاره. هاب ها همه تجهیزات خانه هوشمند را از پخش کننده فیلم و موسیقی گرفته تا سیستم های امنیتی و چراغ ها با یکدیگر مرتبط و آنها را کنترل میکند. هاب ها مدل های مختلفی دارن که هرکدوم از اونهارو معرفی میکنیم.
برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید
برند های مختلف هاب
zipato
یکی از محصولات پر کاربرد و پروش شرکت زیپاتو در حوزه خانه هوشمند (Smart Home) و اینترنت اشیا کنترل کننده مرکزی زیپاتو هستش. این دستگاه شامل تعدادی سنسور و ماژول سخت افزاری است که می تواند جایگزین محصولات خانه هوشمند شما شود. ضمن آنکه از دو پروتکل Z-Wave و Zigbee پشتیبانی می کند.
orvibo
هاب مرکزی orvibo به عنوان مغز متفکر خانه هوشمند اورویبو محسوب می شود. این هاب وظیفه هدایت و ارتباط بین قطعات زیگبی اورویبو از جمله کلیدها و سنسورها ایفا می کند. به وسیله این هاب کاربر می تواند از راه دور و توسط سرور Orvibo فرمان های مختلف به سیستم هوشمند ارسال نماید
geeklink
کنترلر Geeklink Pai وسیله ای است برای کنترل ریموتهای Ir درخانه. تمامی ریموت های Ir خانه از جمله تلویزیون، اسپلیت، پخش کننده موسیقی و … را به آسانی می توانید برای این دستگاه تعریف کنید. با استفاده از اپلیکشین Geeklink نصب شده بر روی موبایل خود می توانید صدای تلویزیون کم یا زیاد و یا حتی کانال عوض کنید.
پروتکل های ارتباطی
بخش های مختلف خانه هوشمند برای اینکه بتونن با همدیگه ارتباط برقرار کنن لازمه یه راه ارتباطی مشخصی تعریف شده باشه. یکی از تجهیزات خانه هوشمند پروتکل ارتباطی هستش. پروتکل ارتباطی درواقع همون راه استاندارد و قابل قبول برای همه سیستم هاست تا بتونن اطلاعات رو بین خودشون جابجا کنن. پس برای اینکه سیستم ها بتونن با همدیگه ارتباط داشته باشن باید همگی از یکسری قوانین و پروتکل های یکسان استفاده کنند. بنابراین اگر یک سیستم از نوع خاصی از پروتکل استفاده کنه و سیستم دیگر از نوع دیگر اونها قادر به ارتباط باهمدیگه نخواهند بود.
انواع پروتکل های ارتباطی
پروتکل های ارتباطی یک خانه هوشمند رو میشه در دو گروه ۱-پروتکل های با سیم و ۲-پروتکل های بی سیم دسته بندی کرد در مقاله قیمت هوشمند سازی ساختمان بیشتر در موردش حرف زدیم. شرکت های زیادی هستن که در زمینه ارتباط بیسیم در حال تولید محصولات هستن که از جمله معروف ترین آن ها می توان شیائومی را نام برد . اما شرکت های Zig-bee و Z-wave در این زمینه بسیار پیشگام و قوی کمل کردن و محصولاتشون توی لیست امکانات خانه هوشمند قرار گرفته و از اعتبار جهانی و بین المللی برخوردارن. برخلاف پروتکل های بیسیم که بسیار تنوع محصولات متنوعی براشون تولید شده پروتکل های ارتباط با سیم به دلیل نیاز به سخت افزار جانبی از تنوع کمتری برخوردارند. در زیمنه تولید پروتکل های باسیم هم شرکت های بزرگ و معتبری اقدام به تولید محصولات کردن بسیار هم با کیفیت هستن. مثل: KNX وmode bus و X 10. البته شرکت های دیگه ای هم هستن ولی به دلیلی فراگیر نبودن و مطرح نبودن از معرفی اونها منصرف شدیم.
پروتکل های بیسیم
پروتکل Z-Wave یک پروتکل ارتباطات بیسیم است. پروتکل z-wave در اصل برای اتوماسیون خانه مورد استفاده قرار میگیرد، یک شبکه مش است که با استفاده از امواج رادیویی کم-انرژی ، میان وسایل خانگی ارتباط برقرار میکند و به این ترتیب امکان میدهد که وسایل محل سکونت و سایر تجهیزات نظیر کنترل روشنایی، سیستمهای امنیتی، ترموستاتها، پنجرهها، قفلها، استخرهای شنا و بازکننده در گاراژها به صورت بیسیم کنترل شوند.
زیگبی zigbee یکی از پروتکل های پیشرو در بحث برقراری ارتباط تکنولوژی های مختلف با یکدیگر است. این پروتکل برای هوشمند سازی در سرعت، پهنای باند و فاصله کم ایجاد شده است. زیگبی بین تولیدکنندگان اتوماسیون بسیار رایج است. همچنین در هوشمند سازی مراقبتهای سلامت نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
پروتکل WiFi ، نوعی پروتکل ارتباطی بی سیم است. چند سالی می شود که از این تکنولوژی در سیستم های هوشمندسازی ساختمان استفاده می شود ، که علاوه بر مزایایی همچون قیمت پایینتر ، ارتباط ساده تر ، فیدبک پذیر و در نسل جدید آن امنیتی پایدارتر و سرعت انتقالی بیشتر ؛ معایبی نیز دارد که به طور مثال برد کوتاه و گاها با تداخل به دلیل عوامل محیطی نظیر نوع ساختمان و دیوارها و حائل ها ، ارتباط و انتقال دیتا تنها به صورت مستقیم بین ماژول ها با دستگاه مرکزی (مودم وای فای) و سناریو پذیری سادهتر اشاره کرد.
پروتکل های با سیم
knx یک پروتکل ارتباطی کنترل ساختمان (و صنعتی) است که از تکنولوژی اطلاعات جهت اتصال دستگاه هایی چون سنسور ها، فعال سازها (Actuators)، کنترلرها، ترمینالهای اپراتوری و مانیتورینگ بهره می گیرد. KNX یکی از معدود پروتکل های دارای استاندارد بین المللی ISO/IEC (14543-3) در زمینه هوشمند سازی ساختمان و خانه هوشمند است.
شبکه ModBus یکی از پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند است که کاربرد اولیه آن در استفاده از PLC ها بود. ولی بتدریج بعنوان یک استاندارد ارتباطی پذیرفته شد و بسیاری از سازندگان تجهیزات اتوماسیون آن را پشتیبانی کرد
ویژگی اصلی پروتکل X-10 ارسال فرمان های کنترلی از طریق شبکه تغذیه برق شهر است. به این ترتیب نیاز به سیم کشی دوباره و یا دستکاری در وضعیت برق خانه مرتفع می گردد.
رابط های کاربری
رابط های کاربری خانه های هوشمند ابزارهایی هستند که کاربران خانه های هوشمند از طریق آن ها می توانند با خانه ارتباط داشته باشند. رابط های کاربری میتونن چیزای مختلفی باشن. مثلا موبایل و لپتاپتون یا ریموت کنترل لمسی و تاچ پنل هایی که کمپانی های ساخت سیستم های هوشمند خانگی طراحی کردن و چیز های دیگه.. در این بخش ما به معرفی برخی از اقلام لیست امکانات خانه هوشمند میپردازیم. روش کار رابط های کاربری به این شکله که دستورات و برنامه هایی که کاربر مدنظرش هست رو از طریق اون ها به هاب مرکرزی مخابره میکنه و هاب هم اون دستورات رو به سیستم مد نظر ارسال میکنه و سیستم هم اون دستور رو اجرا میکنه.
رابط های کاربری
موبایل
یکی از ابزار هایی که میشه ازش بعنوان رابط کاربری برای کنترل تجهیزات خانه هوشمند استفاده کرد، موبایل های هوشمند هستن که در پلتفرم های مختلف و برند های مختلف و امکانات متنوع در دسترس همه قرار داره.
لپتاپ
یکی دیگه از ابزار های بسیار کارامد و مهم که امروزه تقریبا همه افراد بهش دسترسی دارن لپنتاپ هستش. از لپتاپ هم میشه بعنوان یک رابط کاربری در جهت کنترل و فرمان دستور برای سیستم های هوشمند خانه ها استفاده کرد.
کلید های لمسی
ریموت کنترل لمسی
از ریموت کنترل های لمسی هم میشه بعنوان رابط های کابری بین کاربر و سیستم یاد کرد. نکته ای که در این باره وجود داره اینه که همه سیستم های هوشمند از این قابلیت پشتیبانی نمیکنن و بعضی از ارائه دهنده ها مثل control 4 پشتیبانی میکنن.
تاچ پنل
یکی دیگه از رابط های کاربری، تاچ پنل ها هستن. تاچ پنل در واقع یک مانیتور LCD است که می توان آن را برنامه ریزی نمود و همچنین به کمک آن می توان پارامتر های مختلف را تغییرداد و سیستم را کنترل نمود.
دستیار صوتی
بعضی از سیستم های هوشمند هم از قابلیت دستیار صوتی پشتیبانی میکنن و میشه از دستیار های صوتی بعنوان رابط کاربری بین کاربر و سیستم استفاده کرد و دستورات و برنامه هارا از این طریق به سیستم مخابره کرد.
سنسور ها
یکی دیگر از تجهیزات خانه هوشمند سنسور ها هستند. سنسور ها در واقع چشم و گوش خانه هوشمند شما هستند. اگر هیچ سنسوری در خانه هوشمند شما وجود نداشته باشد، سیستم شما مثل یک انسان کور و کر هستش که توانایی دریافت اطلاعات رو نداره. سنسور های مختلفی وجود داره که در لیست امکانات خانه هوشمند قرار میگیره و ما همونطور که قبلا گفتیم قصد داریم همه اجزای ساختمان هوشمند رو بررسی و معرفی کنیم.
مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
سنسور های حرکتی و حضور در اتاق ها یا فضاهایی قرار میگیرن که رفت و آمد در اونها وجود داشته باشه. این سنسور ها توی سیستم های روشنایی برای روشن شدن چراغ ها در هنگام ورود و خاموش شدن آنها پس از خروج استفاده می شود .توی سیستم سرمایش و گرمایش هم کاربرد مشابهی دارد. به این صورت که در صورت حضور اتاق گرم/سرد می شود و در صورت عدم حضور سیستم روی حالت اقتصادی قرار میگیرد. در نهایت یکی از مهم ترین کاربرد های این سنسور ها در سیستم امنیتی می باشد که در صورت فعال بودن سیستم امنیتی و تشخیص حضور، دزدگیر به صدا در می آید.
سنسور های درجه حرارت و رطوبت که معمولا به صورت یک سنسور عرضه می گردند برای کنترل سیستم های سرمایشی گرمایشی و اطفاء حریق استفاده می شوند . سیستم سرمایشی گرمایشی با استفاده از داده های این سنسور ها اقدام به روشن یا خاموش کردن سیستم سرمایشی گرمایشی می نماید. همچنین در صورت وجود حرارت یا برودت بیش از حد، سیستم هوشمند اقدام به ارسال هشدار خواهد کرد. همچنین می توان سیستم اطفاء حریق را به این سنسور ها متصل نمود.
سیستم های اعلام و اطفاء حریق حتی در تجهیزات سنتی نیز از این سنسور ها برای تشخیص اتش سوزی استفاده می کنند. در سیستم هوشمند نیز این سنسور ها برای تشخیص اتش سوزی ، نشتی گاز و… مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر در منزل خود استخر دارید و استخر شما در سیستم هوشمند ساختمان قابل کنترل است به طور قطع از سنسور الترا سونیک بهره گیری می کنید. این سنسور که در مدل آنالوگ برای اندازه گیری ارتفاع آب مورد استفاده قرار می گیرد در سطح استخر نصب شده و میزان آب موجود در استخر را نمایش می دهد. همچنین با اطلاعات دریافتی از این سنسور سیستم قادر به آب کردن استخر بدون نیاز به زمان بندی و یا سر رفتن آب استخر خواهد بود.
سنسور های شدت نور بیشتر در خانه هایی مورد استفاده قرار می گیرد که دارای پرده های برقی یا لامپ های دیم شونده ( لامپ هایی با قابلیت تغییر شدت نور) هستند. سیستم هوشمند با استفاده از اطلاعات این سنسور نور مورد نیاز شما را ابتدا با باز کردن پرده ها ( در روز ) و سپس با روشن کردن لامپ های دیم شونده تامین خواهد کرد.
عملگر ها
یکی دیگه از اجزای خانه هوشمند عملگر ها هستن. وظیفه عملگر ها به عوان مثال باز کردن در پارکینگ یا حرکتموتور های پرده برقی و روشن کردن پمپ استخر و … هست. به زبان عامیانه بخوایم بگیم عملگر ها درواقع حرکت دهنده هستن و فرمان هایی که توسط کاربر به هاب ارسال میشه و هاب بعد از دریافت به عملگر ها مخابره میکنه رو اجرا میکنن.عملگر ها مستقیما با منابع انرژی و تجهیزاتی که به انرژی نیاز دارن در ارتباط هستن و یکی دیگه از وظیفه های عملگر ها قطع و وصل کردن انرژی مورد نیاز برخی از تجهیزات جهت انجام دادن وظایفشان است.
۲-تجهیزات و سیستم های تشکیل دهنده
بخش بعدی از لیست امکانات خانه هوشمند که قرار بود معرفی و بررسی بشن تجهیزات اصلی هستن. همینطور که قبلا هم گفتیم اجزای خانه هوشمند به دو بخش تقسیم میشه. تجهیزات اصلی و امکانات یک سیستم خوشمند و تجهیزات و ابزار هایی که بین تجهیزات اصلی ارتباط برقرار میکنن. در این بخش کلا به معرفی و بررسی تجهیزات خانه هوشمند میپردازیم و میگیم که یه اجزای ساختمان هوشمند چه چیزایی هستن.
سیستم روشنایی هوشمند
یکی از بخشهای لیست امکانات خانه هوشمند سیستم روشنایی هوشمند هستش. این سیستم همینطور که از اسمش پیداست یک سیستم برای نور پردازی و روشناییه که به صورت هوشمند عمل میکنه. یعنی اینکه شما میتونید با دادن برنامه به این سیستم و با استفاده از گوشی یا لپتاپتون و با کمک اینترنت یا بدون اینترنت از هر جای دنیا کنترل نورپردازی منزل یا اداره یا کارخونه و شرکتتون رو بدست بگیرید و به راحتی چراغ های مکان مورد نظرتونو روشن یا خاموش کنید یا اینکه مقدار نورشونو کم و زیاد کنید. یعنی قابلیت اینو داره که شما بعنوان کاربر بتونید برای این سیستم برنامه ریزی کنید و سناریو هایی که باب میلتونه رو تعریف کنید. برای آشنایی با مدل های مختلف این وسیله و مشاهده عکس ها آن می توانید به فروشگاه جهان اسمارت سر بزنید .
اجزای سیستم روشنایی هوشمند
کلید های لمسی هوشمند
کلید های لمسی مثل کلید های سنتی روی دیوار های خونه نصب میشن با این تفاوت که ظاهر زیباتر و شیک تری دارن و میشه ازشون بعنوان المان های دکوراتیو هم استفاده کرد. کلید های لمسی رنگ بندی رنگ بندی هم دارن و کاربر میتونه هررنگی که مورد سلیقشه یا متناسب با دکوراسیون منزلش هست رو انتخاب کنه و اینم یکی دیگه از مزایای کلید های لمسی هستش. علاوه بر این مواردی که گفتم این کلید ها یه مزیت دیگه هم دارن و اونم اینه که از تعداد پل های مختلف پشتیبانی میکنن.
رله های هوشمند
یکی از کاربرد های رله هوشمند قطع و وصل کردن جریان برق وظیفه اصلی این ابزارکه و درست مثل یک فیوز عمل میکنه و میشه ازش برای تمام وسایل هوشمند خونه استفاده کرد. رله هوشمند خودش در دو مدل تابلویی و توکار تولید و مورد استفاده قرار میگیره. تفاوت رله های تو کار و تابلویی در اینه که رله های تو کار ابعاد کوچیکی دارن و میشه ازشون پشت کلید یا پریز های برق استفاده کرد ولی رله های تابلویی ابعاشون اندازه چنتا فیوز مینیاتوریه که تو تابلوی برق نصب میشن.
لامپ های هوشمند
لامپ های هوشمند بیشتر اوقات با اتصالات بی سیم مجهز میشن. این کار بهتون اجازه میده که به کمک گوشی یا تبلتتون به این لامپ ها وصل بشید و جالبتر اینکه این لامپ ها حتی میتونن به اینترنت هم وصل بشن و میتونید از راه دور هم کنترلشون کنید تا روشن و خاموش بشن یا تغییر رنگ بدن و نورشونو کم و زیاد هم کنید.این لامپ ها حتی قابلیت زمانبندی شدن هم دارن و ویژگی دیگه ای که این لامپ ها دارن اینه که در اندازه ها و ابعاد مختلفی تولید شدن و میتونید در اندازه دلخواه تون تهیه شون کنید.
روش کار سیستم روشنایی هوشمند
سیستم روشنایی هوشمند یکی از اجزای ساختمان هوشمند، از تکنولوژی اینترنت اشیا استفاده میکنه. عموما هر ساختمان هوشمند از هاب مرکزی استفاده میکنه این امکان رو به کاربر میده تا بتونه کلید ها و لامپ های هوشمند رو به وسیله اینترنت یا بدون اینترنت و از طریق امواج ردیویی کنترل و برنامه ریزی کنه. بخوام واضح تر و ساده تر بگم باید اینطور بگم که سیستم روشنایی هوشمند به یک درگاه مرکزی متصله که این درگاه به صورت همزمان و با استفاده از اینترنت لامپ های هوشمند و کلید های هوشمند رو به هم متصل میکنه و کانالی برای کاربر ایجاد میکنه که بشه بسادگی از طریق موبایل یا لپتاپمون بهش دسترسی داشته باشیم و اونو کنترل کنیم.
پرده برقی چیست؟
احتمالا شما هم قبلا با واژه های سقف برقی یا سایبان برقی آشنا شده باشید یا حداقل به گوشتون خورده باشه ولی ما میخوایم یکی دیگر از امکانات خانه هوشمند رو بهتون معرفی کنیم. یکی دیگه از تجهیزات ساختمان هوشمند پرده برقی هستش. پرده برقی یک سازه پیشرفته و اتومات است که برای مکانهای لوکس و زیبا طراحی شده است. این سازه نوع خاصی از پرده را شامل نمیشود؛ بلکه شما هم میتوانید در صورت تمایل، پرده مورد نظر خود را اتومات کنید. میتوانید این سازه را با امکانات متنوعی برای منزل یا محل کار خود داشته باشید. ما در این مطلب با شما درباره این سازه کاربردی و لاکچری و سوالات پیرامون آن صحبت میکنیم.
انواع پرده برقی
۱.پرده های برقی بالارو
در پرده های بالارو، موتور داخل قوطی یا تیوب قرار میگیرد و سبب چرخش قوطی به بالا یا پایین میشود . از تکنولوژی های موتورهای پرده بالارو نایس میتوان به قابلیت تنظیم سرعت ، امکان تشخیص موانع ، تکنولوژی TTBUS ، امکان تعریف آی پی ، کمترین لرزش و صدایی پایین تر از ۴۰ دسی بل ، شروع و پایان آرام ، دقت میلیمتری ، هم ترازی چند پرده ، اتصال مستقیم به سنسورهای زمانی و آب و هوایی ، امکان مدیریت از راه دور با کمک ریموت یا گوشی موبایل ، کمترین لرزش و صدایی پایین تر از ۴۰ دسی بل اشاره کرد.
۲.پرده های برقی کناررو
پرده های کناررو، ریلی شبیه به نمونه دستی دارند با این تفاوت که موتور در کنار ریل نصب میگردد و با به جرکت در آوردن تسمه داخل ریل عملیات باز و بسته کردن پرده را انجام می دهد. پرده های کناررو برقی می توانند از وسط باز شو یا از کنار باز شو باشند. موتورهای پرده های کنار رو نایس از بالاترین تکنولوژی روز دنیا بهره می برد و به عنوان بی صداترین موتور دنیا خود را مطرح نموده است. میتوان از تاچ بودن پرده ها – امکان دادن فرمان با کشیدن پرده- شروع و پایان نرم و آرام و نصب آسان و راحت به عنوان دیگر شاخص های موتورهای کنارو نایس نام برد.
اجزای پرده برقی
موتور
یکی از اجزای پرده های هوشمند موتور هستش. وظیفه موتور به حرکت در آوردن پرده هستش. خود موتور هم از جریان برق خانه تامین انرژی میکنه و به وسیله سنسور هایی که داره دستورات رو از هاب دریافت میکنه و اجرا میکنه.
ریموت کنترل
ریموت کنترل همونطور که از اسمش پیداست ابزاریه که به وسیله اون کاربر میتونه دستورات و برنامه های مدنظرش رو به وسیله اون به هاب ارسال کنه تا هاب هم اونارو به موتور انتقال بدن و پرده مطابق برنامه کاربر حرکت کنه.
ریل
ریل در واقع چیزی هست که به موتور متصل میشه و پرده روی اون نصب میشه و برای به حرکت در اومدن پرده نیازه که ریل باشه تا حرکت هایی که مدنظر کاربر هست توسط موتور اجرا میشه روانجام بده.
پرده
پرده هم که جزء اصلی سیستم پرده هوشمند هستش. همونطور که گفتیم پرده به ریل متصل میشه و ریل هم بوسیله موتور حرکت میکنه و هر دستوری که کاربر به وسیله ریموت به هاب ارسال کنه رو موتور انجام میده.
انواع موتور پرده برقی
نوع سیمی
در این نوع در واقع به جای همان نخ موجود در پرده های قدیمی از سیم استفاده می شود یک موتور سیم را می کشد تا پرده باز و بسته شود . این نوع از پرده را شرکت های ایرانی و خارجی ارائه می کنند و در اکثر مواقع موتورهای ارائه شده دارای دو موتور هستند که می توان دو لایه پرده هوشمند تقریبا جزء ارزان قیمت ترین نوع سیستم های پرده برقی هستند،می توان استفاده کرد البته با توجه به وجود سیم و قرقره صدای بیشتری نسبت به مدل های دیگر دارد که برقی آنرا نمی پسندند .
نوع گیربکسی
این نوع موتور مستقیما به خود ریل متصل می شود و پرده را باز و بسته می کند در این نوع از پرده هوشمند برقی برای هر لایه پرده باید یک موتور استفاده کرد و به دلیل اتصال مستقیم موتور به ریل علاوه بر قدرت بالا صدای کمتری تولید می کند همچنین در بیشتر این نوع از موتورها از سنسورهایی استفاده شده که ابتدا و انتهای ریل را به صورت خودکار تشخیص می دهند و در پایان مسیر متوقف می شوند .
سیستم امنیتی هوشمند
سیستم امنیتی خانه هوشمند که یکی دیگه از بخشهای لیست امکانات خانه هوشمند هستش، مجموعه از ابزار ها درکنار همدیگه اس. چندمدل سنسور ، دوربین، قفل دیجیتال ، و آژیر مجموعه ابزار هایی هستن که سیستم امنیتی هوشمند ازونها تشکیل میشه و یکی از خدمات مهم و بسیار حیاتی که تکنولوژی هوشمند سازی ساختمان ها برای انسان ها به ارمغان آورده همین هستش. وظیفه سیستم امنیتی خانه هوشمند حفظ نگهبانی کردن از اموال و اعضای خانه یا ساختمان هستش. حفظ و نگهبانی در مقابل چه چیزی؟ در قدم اول در مقابل ورود و تعرض افراد بیگانه به حریم منزل و در قدم های بعدی جلوگیری از سرقت و…
روش کار سیستم امنیتی هوشمند
سیستم های امنیتی خانه بر روی مفهوم ساده ی تامین امنیت نقاط ورودی خانه از طریق سنسورهای متصل به یک پنل کنترل کار می کند. پنل کنترل بر روی یکی از در دسترس ترین نقاط خانه نصب می شود. سنسورها معمولا بر روی درب های ورودی و پنجره هایی قرار می گیرند که سارقین به راحتی می توانند وارد حریم خانه شود، به خصوص درب ها و پنجره های طبقه ی همکف و اول. برای محافظت از فضای باز منازل می توان از سنسور حرکتی استفاده کرد.
مزایای سیستم امنیتی هوشمند
- همه بخش های یک ساختمان هوشمند تحت نظارت کامل مدیریت می باشد و در یک بخش مرکزی به همه قسمت ها دسترسی کامل وجود دارد.
- برای امنیت ساختمان ها در طراحی های هوشمند می توان برنامه ریزی دقیقی برای سیستم های حفاظتی ساختمان در نظرگرفت و از ویژگی های مهم این سیستم های حفاظتی تغییر برنامه در زمان های مختلف می باشد.
- دوربین های مدار بسته و یا حسگر های موجود در ساختمان می توانند افراد غریبه را به راحتی شناسایی نمایند.
- برای حفظ امنیت ساختمان زمانی که حضور ندارید، این سیستم هوشمند حفاظتی می توانند بخش هایی از ساختمان را مانند زمانی که فرد حضور دارد نشان دهد.
- در ساختمان های هوشمند به راحتی از طریق تلفن های همراه اطلاعات به فرد مدیر ساختمان ارسال می گردد.
- پنل های هوشمند موجود در این ساختمان ها به صورتی طراحی شده اند که در زمان ورد به ساختمان می توانید قسمت امنیتی آن را غیر فعال نمایید و این کار با وارد کردن کد امکان پذیر است.
اجزای سیستم امنیتی هوشمند
پنل کنترل
منظور از پنل کنترل همان گوشی هوشمند، کامپیوتر و تبلتی است که تقریبا هر روز با آن ها سر و کار دارید. با کمک این دستگاه ها می توان آلارم و علائم هشدار سایر اجزای سیستم امنیتی خانه را بعد از رفع خطر خاموش، و یا در هنگام وقوع خطر برای اهالی خانه روشن کرد. با کمک این وسایل و با همکاری اینترنت حتی می توان از راه دور این کارها را عملی نمود. کافیست برنامه و اپلیکیشن خانه هوشمند را در آن ها نصب کرد.
سنسور درب وپنجره
سنسور درب و پنجره ی هوشمند از دو قطعه تشکیل شده است که یکی بر روی درب یا پنجره و دیگر بر روی چارچوب و در نزدیکی آن نصب می شود. زمانی که درب یا پنجره است، دو تکه ی سنسور به یکدیگر متصل شده و یک مدار امنیتی ایجاد می کنند.پنل کنترل بر روی سنسور درب و پنجره هوشمند نظارت دارد و این سنسورها درمورد امنیت نقاط ورودی به آن گزارش داده و ارتباط برقرار می کنند.
سنسور حرکتی
سنسورهای حرکتی، یک منطقه ی نامرئی را در فضای مورد نظر ایجاد می کنند که با ورود سارقین به آنجا زنگ هشدار به صدا درمی آید. سنسورهای حرکتی معمولا در اتاق های نگهداری از اشیاء قیمتی یا فضاهای کمتر تردد خانه مورد استفاده قرار می گیرند.
قفل هوشمند
این سوال پیش میاد که قفل هوشمند چیست؟ این قفل، اجازه ی ورود به افراد ناشناس را نمی دهد و دارای حسگر اثر انگشت و کارت و یا فراید تگ و کیبورد جهت وارد کردن پسورد است. قفل تنها برای کسانی باز می شود که شما اطلاعات مربوط به آن فرد را به قفل هوشمند داده اید.
دوربین
دوربین ها هم که معرف حضورتون هستن و وظیفشون مشخصه و نیازی به معرفی مجدد نیست ولی خدمتتون عرض کنم که دوربین ها بسیار مهم و حیاتی هستن و یکی از وضایفشون هم چک کردن عبور و مرور ها و ثبت اونها هستش.
آژیر
آژیر هم که مشخصه چیه و چه وظیفه ای داره و نیاز به توضیح اضافه نیست.
برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید
سیستم اعلان حریق
یکی دیگر از گزینه های لیست امکانات خانه هوشمند سیستم اعلان حریق میباشد. سیستم اعلام حریق مجموعه ای از تجهیزات است که برای آشکارسازی علائم حریق و هشدار دادن از طریق تجهیزات شنیداری و دیداری در زمانی که دود، آتش، مونوکسید کربن و یا دیگر علائم حریق بوجود می آید، استفاده می شود. امروزه از سیستم ها ی اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارتهای ناشی از حریق را به حداقل برسانند و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این سیستم ها استفاده می شود تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود. برای تشخیص حریق از اثرات سه گانه آن یعنی دود و حرارت و شعله استفاده می شود.
انواع سیستم اعلان حریق
سیستم های آدرس پذیر نسل جدید و به روز در صنعت اعلان حریق می باشند که حلقه ی بسته ای از کلیه ی المان های اعلان حریق را شامل می شوند و کلیه این المان ها قابل کنترل و در دسترس هستند. این سیستم با بهره گیری از قابلیت های بسیار و امکانات فراوان، نمایش محل دقیق وقوع حریق نسبت به سیستم متعارف برتری دارند و سرعت عمل در شناسایی و اطفاء حریق را بالا برده اند. این سیستم راهکار مناسبی برای اماکن و فضاهای بزرگ و حساس می باشند.
سیستم اعلام حریق متعارف قدیمی ترین راهکار و پایه ی کلی سیستم های اعلان حریق می باشند، که بصورت منطقه بندی بر روی پنل با تعدادی مشخص و استاندارد طراحی می گردند. این سیستم دارای ورودی برای سنسورها و خروجی برای تجهیزات شنیداری و دیداری می باشد. سیستم متعارف راهکار مناسب و مقرون به صرفه ای برای ساختمان های کوچک هستند نقطه ضعف این سیستم ها عدم امکان تشخیص محل دقیق وقوع حریق می باشد، با این وجود سیستم متعارف ماویلیبا استفاده از ریپیتر پنل این مشکل را برطرف نموده است.
یکی از عوامل بسیار کشنده در هنگام حریق وجود گازهای سمی و دود ناشی از احتراق می باشد. مدیریت و کنترل دود یکی از مسائل مهم در طراحی پارکینگ ها و پلکان ها می باشد. آمارها نشان می دهد از جمله دلایل عمده تلفات بالا در ساختمان های بلند عدم توانایی ساکنین در خروج بموقع از ساختمان به دلیل مسدود بودن دهلیز پلکان عمومی و مسیر های خروج بوسیله دود و گازهای سمی ناشی از احتراق می باشد. سیستم های کنترل دود ماویلی بر اساس استاندارهای بین المللی حفاظت پله ها، کانال های تاسیساتی، پارکینگ ها را مهیا می کند.
یکی از مهمترین سیستم ها جهت جلوگیری از بروز حریق و انفجار سیستم های تشخیص گاز می باشد. همچنین جهت کنترل کیفیت و کنترل منو اکسید کربن پارکینگ ها می توان از دتکتورهای گاز به همراه کنترل پنل های مربوطه و یا دستگاه های کنترل کیفیت هوا استفاده نمود که با توجه به قیمت و دقت دتکتورهای گاز در مقایسه با آنالایزهای هوا ، استفاده از دتکتورهای گاز متداول تر و مقرون به صرفه تر می باشد .شرکت ماویلی با داشتن آشکارسازهای مختلف جهت گازهای سمی و قابل انفجار در این زمینه پیشرو می باشد.
مزایای سیستم اعلان حریق هوشمند
- برای هر حسگر می توان حساسیت منحصر به فردی انتخاب کرد
- حسگرها را می توان به صورت ممتد و پیوسته نظارت کرد و مورد آزمایش قرار داد.
- تغییرات محیطی که بر حسگرها تاثیر بگذارند، قابل جبران کردن هستند.
- هشدارها طی چند مرحله در قالب پیش هشدار و هشدار اصلی عمل می کنند.
- سیستم اعلام حریق هوشمند، تقریبا هیج خطایی ندارد
- سیستم قابلیت اتصال به سایر سیستم های امنیتی و حفاظتی ساختمان را دارد.
- سیستم اعلام حریق هوشمند، واکنش بسیار سریعی دارند.
- هزینه نگهاداری و تعمیرات نسبتا پایینی دارند.
- از طریق صفحه کلید می توان برنامه ریزی انجام داد.
- امکان اتصال به رایانه و کنترل نرم افزاری آن نیز وجود دارد.
سیستم صوتی و تصویری هوشمند
سیستم صوتی هوشمند یکی دیگر از قابلیت های خانه هوشمند است که به واسطه ی آن، می توانید کنترل سیستم های صوتی و تصویری و یا تجهیزات تکمیل کننده آن را به عهده بگیرید. با استفاده از سیستم صوتی هوشمند، امکان پخش موزیک های متفاوت در نقاط مختلف ساختمان وجود دارد و یا با کمک این سیستم صوتی هوشمند بسیار پیشرفته می توان از بالاترین سطح کیفی صدا و نور بهره برد. ممکن است در خانه هوشمند شما چندین تلویزیون وجود داشته باشد در نتیجه برای هر یک از آنها سیستم صوتی و تصویری مجزایی تهیه کرده باشید. در خانه هوشمند خود می توانید انتقال صدا و تصویر دستگاه های صوتی و تصویری، از یک نقطه به نقطه دیگر را، بدون نیاز به سیم کشی اضافه انجام دهید.
قابلیتهای سیستم صوتی و تصویری هوشمند
- استفاده از آمپلی فایر و مدارات دیجیتال جهت تولید صدایی با کیفیت Fi و حذف نویزها و سایر اختلافات مربوط به سیستم هوشمند.
- قابلیت پخش موسیقی در سرویسهای بهداشتی و حمام، به صورت همزمان با ورود به این مکان ها.
- امکان کنترل سیستم صوتی خانه هوشمند از طریق مانیتور لمسی، ریموت کنترل، موبایل، تبلت و…
- امکان انتخاب و پخش موسیقی برای هر بخش از ساختمان به صورت مجزا و مستقل
- استفاده از باندهای ضد آب جهت فضاهایی مانند استخر، حمام و…
- در ادارات و موسسات با برنامه ریزی سیستم هوشمند صوت، می توان در ساعات مشخصی به صورت خودکار اذان و یا موزیک های مورد نظر را پخش نمود
- قابلیت اتصال سیستم صوتی به ماژول دزدگیر و پخش هشدارها و یا اتصال به ماژول ایمنی جهت اعلام نشتی گاز در محل که باعث اطلاع رسانی مناسب و جلوگیری از حوادث می گردد
- کنترل تمامی سیستمهای صوتی، تلویزیون و… با ریموت کنترل یا کلیدهای هوشمند بدون هیچ گونه محدودیت مکانی با بهره گیری از سنسورهای سقفی
سیستم گرمایشی و سرمایشی
یکی دیگر از اجزای لیست امکانات خانه هوشمند سیستم گرمایشی و سرمایشی هوشمند است. همه تجهیزات خانه هوشمند از سنسور هایی بهرمند هستند که با توجه به برنامه ای از قبل برای اون سنسور ها تعریف شده عمل میکنن. سیستم گرمایشی و سرمایشی هوشمند هم طبق همین موضوع دمای محیط را به توجه به وضعیت فعلی آن را تنظیم میکند.
اجزای سیستم گرمایشی و سرمایشی هوشمند
شوفاژ در اصطلاح به سیستم گرمایشی یا همان حرارت مرکزی گفته میشود. که وظیفه اصلی آن گرمایش محیط و تامین آب گرم مصرفی می باشد. معمولا رادیاتور در محلی از ساختمان یا بنا صورت میگیرد که اصطلاحا به آن شوفاژخانه یا موتورخانه گفته میشود.
یک دستگاه فن کویل (FCU) وسیله ای ساده است که شامل مبدل حرارتی و فن است. این دستگاه بخشی از سیستم تهویه مطبوع موجود در ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی و… است. فن کویل، دستگاهی با قابلیت های گوناگون است که گاهی اوقات با مکش هوای موجود، درجه حرارت فضای محیط اطراف خود را تنظیم می کند. این کنترل توسط یک سوئیچ دستی خاموش/ روشن یا یک ترموستات انجام می شود.
یکی از روش های استفاده مناسب از سیستم های حرارتی، استفاده از سیستم گرمایش از کف ساختمان می باشد که با منتقل کردن گرما از کف ساختمان به صورت تابشی، تاثیر زیادی در گرم شدن محیط دارد در مقایسه با دیگر سیستم های حرارتی سیستم گرمایش از کف ساختمان نه تنها باعث صرفه جویی و بهینه سازی در مصرف انرژی می شود که با ایجاد رفاه و آسایش برای ساکنین نیز همراه می باشد
اسپیلت ها نسل برتر کولر های گازی هستند که هواداران زیادی نسبت به انواع خنک کننده های دیگر دارند. این نوع خنک کننده ها مزیت های بسیار زیادی نسبت به کولرهای گازی و حتی آبی دارند. به همین دلیل فروش بسیار بیشتری نسبت به انواع کولرها پیدا کرده اند. طی ۲ سال اخیر با وارد شدن این نسل از کولرها تحولی بزرگ در خنک کردن و گرم کردن خانه ها و ادارات و… به وجود آمده است. و روز به روز نوع اسپیلت ها رو به پیشرفت می باشد. اسپیلت ( Split Air Conditioner ) یکی از دستگاه های است که مناسب برای تغییر دما و تنظیم دما مورد نیاز محل شما می باشد ، که این تنظیم دما انجمدادن عموما در صل گرما توسط کولر های گازی انجام می شود ، تفاوت عمده کولر گاز با اسپلیت ها این است که نمی توانید از کولر های گازی در فصل های دیگر مثل زمستان برای گرم کردن محیط استفاده کنید
بطور کلی آبگرمکن دستگاهی است که آب گرم مورد نیاز خانه و ساختمان و حتی مکان های صنعتی را فراهم می کند. اینکه یک آبگرمکن چطور این کار را انجام می دهد به نوع آن و نحوه کارکردش بستگی دارد. مثلا اگر بخواهند آب گرم مورد نیاز شرکت های صنعتی را تولید کنند، باید نوع خاص این دستگاه که بخار فوق داغ تولید می کند، استفاده شود. نکته مهمی که در انتخاب این وسیله باید مد نظر قرار بگیرد، کاربرد آن در محل مربوطه و حجم آب گرمی است که باید تولید نماید.
سنسور دما نوعی سنسور است که دما یا گرما را اندازهگیری و آشکارسازی میکند. سنسورهای دما در انواع مختلفی وجود دارند: از قطعات ترموستاتیک ساده خاموش/روشن یک آبگرمکن ساده خانگی گرفته تا نیمههادیهای بسیار حساس که فرایند کورههای یک کارخانه را کنترل میکنند.
مزایای سیستم هوشمند گرمایش و سرمایش
- برخوردار بودن از قابلیت سناریوپذیری و تنظیم زمان شروع و توقف انجام سناریو
- ارائه گزارش از دمای هر یک از بخشهای خانه به کاربر
- برخوردار بودن از قابلیت کنترل چندگانه
- امکان اعمال تنظیمات سفارشی بر روی سیستم کنترل هوشمند دما
- امکان کنترل، مدیریت و برنامهریزی سیستم کنترل هوشمند دما از راه نزدیک و دور
- برخوردار بودن از ریموت کنترلی ساده اما پیشرفته
- کاهش هزینههای ناشی از عملکرد سیستمهای سرمایشی و گرمایشی هنگام خالی بودن ساختمان از سکنه
- جلوگیری از هدر رفت انرژی
- کاهش ۴۰ درصدی مصرف برق
- امکان کنترل و برنامهریزی چندین سیستم سرمایشی و گرمایشی با استفاده از یک سیستم کنترل دمای هوشمند
- کاهش ۲۰ الی ۴۰ درصدی مصرف آب
- امکان مانیتورینگ و کنترل دما از طریق PC
- ارائه گزارشات مربوط به میزان مصرف انرژی و تغییرات درجه حرارت به صورت دورهای
سیستم آبیاری هوشمند
سیستم آبیاری هوشمند، سیستمی پیشرفته مبتنی بر اینترنت اشیا است که با برنامه ریزی و با توجه به نیاز زمین و گیاه به طور خودکار اقدام به آبیاری آن می کند. این سیستم ها برای آبیاری عوامل مختلفی را مثل شرایط آب و هوایی، دما و رطوبت را در نظر می گیرند و با توجه به آن آبیاری می کنند. استفاده از این سیستم مزیت هایی دارد که در ادامه مطلب به مزیت ها و قابلیت های این سیستم اشاره می شود.
مزایای سیستم آبیاری هوشمند
صرفه جویی در آب
سیستم آبیاری هوشمند مجهز به سنسورهایی است که این حسگرها به فاکتورهایی از قبیل دما و رطوبت حساس هستند. حسگرها به صورت دقیق اطلاعات مربوط به رطوبت و دما را جمع آوری میکنند و در اختیار سیستم قرار می دهند.
توقف آبیاری پس از بارش باران
اگر در حین آبیاری باران ببارد؛ سیستم آبیاری هوشمند به صورت خودکار آبیاری را متوقف می کند. اگر زمان بارش باران نزدیک به برنامه آبیاری بعدی باشد؛ به صورت خودکار برنامه آبیاری بعدی به تعویق می افتد.
آبیاری به صورت قطره ای
سیستم آبیاری هوشمند به صورت قطره ای اقدام به آبیاری می کند؛ همین موضوع باعث کاهش رشد علف های هرز، کاهش تخریب بافت خاک و افزایش صرفه جویی در مصرف آب می شود.
کنترل از راه دور
مهمترین مزیت سیستم آبیاری هوشمند این است که میتوان از طریق تلفن های اندروید، کامپیوتر، لپ تاپ و تبلت آبیاری را از دور کنترل کرد. کسانی که مسافت زیادی با باغ و مزرعه خود دارند می توانند از این سیستم استفاده کنند.
برنامه ریزی با توجه به نیاز گیاه
گیاهان نیازهای آبی مختلفی دارند؛ سیستم آبیاری هوشمند با توجه به نیاز آبی هر گیاه برنامه ریزی آبیاری را انجام می دهد. برای این کار سیستم مناطق آبیاری را به صورت جداگانه تنظیم می کند و هر منطقه توسط یک دریچه آبیاری می شود.
عیب یابی سیستم
ممکن است در سیستم آبیاری در اثر عوامل مختلف انسداد یا نشتی رخ دهد. سیستم آبیاری هوشمند می تواند به صورت دقیق محل نشتی و انسداد را تشخیص دهد. این کار از هدر رفت آب و کاهش بازدهی در کشاورزی جلوگیری می کند.
ویژگی های سیستم هوشمند آبیاری
- سیستم آبیاری از راه دور به صورت ماژولار و در ابعاد کوچک طراحی شده است؛ در نتیجه برای اجرا نیاز به فضای زیاد ندارد و حتی برای باغچه ها و گلخانه های کوچک قابل اجرا است.
- این سیستم با سیم کارت کنترل می شود و تمامی اپراتورهای بازار ایران برای این سیستم مناسب هستند.
- برد این سیستم نامحدود است و در نتیجه از کیلومترها دورتر می شود این سیستم را کنترل کرد.
- آنتن دهی سیستم بسیار قوی است و حتی در مزارع دور افتاده با آنتن ضعیف جواب می دهد.
- کنترلرهای آبیاری هوشمند به سیستم های آبیاری قطره ای و بارانی به خوبی پاسخ می دهند.
- این سیستم قابلیت نصب روی انواع موتورهای آب، انواع سیستم های مه پاش، موتورهای کف کش، شیرهای برقی، پمپ های آبیاری تک فاز و سه فاز، پمپهای آب استخر، اسپلیت ها و… را دارد.
- می توان از راه دور از طریق این سیستم وضعیت لحظه ای موتورها و پمپ ها را بررسی کرد.
- این سیستم در عین پیشرفته بودن ساختار ساده ای دارد و به راحتی میتوان از آن استفاده کرد.
- به همراه یک آداپتور می توان سیستم آبیاری هوشمند را روی سیستم های خورشیدی نصب کرد.
- اطلاع از کیفیت آب مانند وضعیت فیلتراسیون و میزان املاح موجود در آن با این سیستم امکان پذیر است.
سوالات متداول..
سیستم های هوشمند سیستم هایی هستند که فناوری پیشرفته ای داشته و نسبت به جهان اطراف خود واکنشی توام با ادراک دارند.
خیر تفاوتی بین تجهیزات خانه هوشمند ایرانی با دیگر خانه ها یا ساختمان های هوشمند وجود نداره. چیزی که بین اماکن هوشمند تمایز ایجاد میکنه مقدار هزینه ای هست که کاربر برای هوشمند سازی لحاظ میکنه. قبلا در مورد هزینه هوشمند سازی ساختمان صحبت کردیم.
عوامل و پارامتر های زیادی وجود داره که توی قیمت هوشمندسازی خانه تاثیر دارن که ما همه اونهارو توی مقاله قیمت هوشمند سازی ساختمان بررسی کردیم.